Antivirus spiser halvparten av budsjettet

Antirus står for over halvparten av budsjettet som europeiske selskaper bruker på sikkerhets-løsninger.

Antivirus spiser halvparten av budsjettet

På tross av at et utall store programvaresselskaper jobber på spreng med å løse sikkerhetsproblemene som oppstår på PC-er og servere, er problemet langt fra løst.

Nå anslår analyseselskapet Gartner at det i Europa alene vil bli kjøpt sikkerhetsprogramvare for hele 2,4 milliarder euro i år. Av det vil mer enn halvparten bli brukt på antivirus-programvare.

Ifølge analyseselskapet er trenden nå at kundene sikter seg inn mot færre sikkerhetsleverandører som leverer flere forskjellige sikkerhetsløsninger. Dette er en ny dreining, da det tidligere var mer vanlig at kundene satset på "best-of-breed"-løsninger, der de plukket forskjellige produkter fra forskjellige leverandører og satte de sammen på egenhånd.

Selv om det er i ferd med å bli mer vanlig å satse på en enkelt leverandør, er ikke kundene iferd med å stole blindt på at en aktør kan levere alt de trenger av sikkerhetsprogramvare. Ifølge Gartner har stadig flere kunder begynt med omfattende tekniske evalueringer av sikkerhetsprogramvaren for å sjekke at den faktisk klarer å gjøre det som loves.

Les mer om: