Antyder halverte Playstation 3-leveranser

Antyder halverte Playstation 3-leveranser

Mangel på komponenter kan halvere årets produksjon av Playstation 3 og påvirke flere produkter.

Vanskeligheter knyttet til vedvarende høy feilprosent i produksjonen av blå laserdioder har ført til at produsenter av både HD DVD- og Blu-ray Disc-spillere ikke er i stand til produsere nok enheter til å dekke etterspørselen. Ifølge Digitimes er det nå bare Pioneer og Plextor som er i stand til å opprettholde de planlagte leveransene.

Nichia, som står for 80 prosent av markedet, har nå oppnådd en feilprosent i produksjonen av blå laserdioder på 70 prosent. I tillegg til Nichia, leverer også Sharp og Sanyo fortsatt blå laserdioder. Sony skal ha stoppet leveransene, siden selskapet trenger alt selv. Dette er ikke ventet at situasjonen vil bedres før til neste år.

Sony planlegger ifølge toppsjefen Sony Computer Entertainment America, Kazuo Hirai, i å levere fire millioner Playstation 3-enheter (PS3) i år. Dette antallet kan vise seg å bli kraftig redusert – nettopp på grunn av komponentmangel. PS3 vil i stor grad bli produsert av kontraktleverandører som Asustek. Noen av disse melder nå til Digitimes at de planlagte leveransene i november og desember kan bli halverte. Sony har planlagt å levere to millioner enheter i november, to millioner enheter i desember og ytterligere to millioner innen utgangen av mars 2007.

Disse påstandene bestrides delvis Hirai, som i et intervju med News.com denne uken sier at alt går som planlagt, i hvert fall med å ha to millioner enheter klare ved lanseringen – det vil si den 17. november. Konsumenter som absolutt må ha Playstation 3 på denne siden av nyttår, bør nok likevel benytte mulighetene for forhåndsbestilling som flere norske nettbutikker tilbyr.

Til toppen