BEDRIFTSTEKNOLOGI

AOL-DoCoMo allianse skal innta Europa

Det japanske mobilselskapet DoCoMo skal samarbeide med America Online om å bli den ledende tilbyderen av mobile-internettjenester i Europa og USA. I løpet av kort tid vil en europeisk versjon av den japanske suksessen i-mode bli lansert.\

Sigvald Sveinbjørnsson
2. okt. 2000 - 14:54
America OnlineAOLDoCoMo
Les mer om det store samarbeidet:
America Online sammen med DoCoMo
Wall Street Journal

Det betyr at AOL kommer til å lansere mobiltjenester i samarbeid med DoCoMo i Europa og USA, og skaper dermed en kjempe på dette området.

I Japan skal selskapene investere flere hundre millioner i utvikling av innhold som skal kunne brukes både fra PC-en og mobiltelefonen.

For eksempel kan samarbeidet resultere i en løsning hvor man kan bestille reise og hotellrom via PC-en, mens man får reiseruter og referansenummer via en Internett-klargjort mobiltelefon.

DoCoMo har allerede et samarbeid med det nederlandske teleselskapet KPN Mobile. Sammen med AOL skal dette samarbeidet utvikles, og en europeisk versjon av i-mode skal etter planen lanseres. i-mode har blitt en enorm suksess i Japan. Enkle, men mange tjenester har fått japanerne til å abonnere på DoCoMo i langt større utstrekning enn det som er tilfellet med WAP.

I forhold til den japanske suksessen i-mode, fremstår WAP som en fiasko. Flere mener at DoCoMo har greid å gjøre teknologien enkel og tilgjengelig, mens WAP er sett på som teknologisk vanskelig og lite tilgjengelig.

I det europeiske samarbeidet kommer AOL til å involvere sine "fastlinje" tjenester samt en ganske rik innholdsposisjon.

Men ikke nok med det. AOL og DoCoMo skal lansere et investeringsfond på flere titalls millioner dollar, skriver Wall Street Journal. Dette fondet skal investere i små selskaper som utvikler teknologi for wireless-tjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra