BEDRIFTSTEKNOLOGI

AOL hemmelighetsfull om Mozilla

AOL-sjef Steve Case har gitt sin første offisielle uttalelse angående Mozilla, prosjektet for fri kildekode som Netscape lanserte tidligere i år. Det Case sier, forteller ingenting om prosjektets framtid.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. nov. 1998 - 17:08

- Vi vil helt klart fortsette å støtte Mozilla og fellesskapet for fri kildekode, skal Case ha sagt til Eric Steven Raymond, president for Open Source Initiative (OSI), en organisasjon som skal fremme programvare basert på fri kildekode.

- Jeg håper vårt engasjement vil gi Mozilla.org ytterligere energi og samle enda mer støtte fra utviklerne, fortsatte Case.

Han skal også ha sagt at America Online (AOL) mener agendaen for Mozilla er satt - og fortsatt bør settes - av de som bidrar til prosjektet. AOL vil bidra gjennom fortsatt å holde Mozilla.org autonomt.

Det er Raymond selv som har offentliggjort disse uttalelsene i en e-postmelding til nettstedet Slashdot.

Mange har uttrykt skepsis og bekymring for Mozillas framtid etter AOLs oppkjøp av Netscape. Om de er blitt betrygget av Case sine uttalelser, vites ikke. Det Case sier lyder positivt, men innebærer ingen forpliktelser fra AOLs side. At selskapet fortsatt vil holde Mozilla.org selvstyrt, betyr egentlig ingenting. Koden er allerede fritt tilgjengelig - det er ingenting AOL kan gjøre med det.

Det som nå vil telle er at AOL gjennom handling viser at kommende utgaver av Netscapes nettleser vil lanseres under en lisens for fri kildekode, og at selskapet vil benytte seg av arbeidet som er blitt gjort og fortsatt vil gjøres av fellesskapet for fri kildekode. Case lover imidlertid ingenting.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra