BEDRIFTSTEKNOLOGI

AOL i nordisk WAP-allianse

AOL Europe skal sammen med Nokia, Ericsson og det amerikanske programvareselskapet RTS Wireless teste ulike WAP-tjenester. Samarbeidet skal sikre at AOL også blir å finne på mobiltelefonene etterhvert som telefonene stadig oftere blir brukt som Internett-terminaler.

Frode Eriksen
8. feb. 2000 - 06:15

AOL Europe vil etablere mobile portaler og samtidig nå flest mulig av sine 3,4 millioner europeiske brukere på så mange plattformer som mulig. Det er målet for AOLs europeiske toppsjef, Andreas Schmidt, når han mandag lanserte det nye samarbeidet med to av verdens tre ledende mobiltelefonprodusenter.

AOL har forlengst innsett at mobiltelefoner stadig oftere blir brukt som plattformer for å nå Internett eller Internett-relaterte tjenester. AOL, som i USA er kjent som landets største leverandør av sin egen onlinetjeneste med 20 millioner brukere, bruker Europa for å skaffe seg kunnskap om mobiltelefonen som Internett-plattform.

I en samarbeidsavtale med Ericsson og Nokia vil selskapet skaffe seg kunnskap og kompetanse om den nye plattformen, og gjøre forsøk med distribusjon av e-post, nyheter, vær og aksjekurser over WAP-baserte plattformer. De første forsøkene skal ifølge Financial Times foregå i Frankrike, Storbritannia og Tyskland. I samarbeidet inngår også amerikanske RTS Wireless, som skal bistå med servere.

Forsøkene inkluderer også den nye mobilteknologien GPRS, som åpner for langt raskere hastigheter enn dagens GSM-system.

AOL Europe er et joint venture det amerikanske AOL og tyske Bertelsmann, som eier 50 prosent hver.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra