BEDRIFTSTEKNOLOGI

AOL med på Sun-front mot Microsoft Passport

AOL Time Warner har sluttet seg til Liberty Alliance, et Sun-initiativ for Microsoft-uavhengige løsninger for digitale legitimasjons- og betalingstjenester.

5. des. 2001 - 14:27
Det er i hovedsak et spørsmål om tid før du trenger en eller annen form for digital legitimasjon og elektronisk pengepung for å besøke de fleste nettmagasiner og e-butikker. Microsoft har kommet langt med sine Passport-planer, AOL Time Warner har et prosjekt kalt Magic Lantern, og Sun lanserte nylig sin Liberty Alliance Project.

Både Microsoft og Sun understreker nødvendigheten av at Internett ikke deles opp langs skillelinjer skapt av konkurrerende legimasjonstjenester. Microsofts modell innebærer at den uavhengige standarden Kerberos gjøres til fellesnevner slik at tjenestene kan utveksle data med hverandre. Selskapet sier dessuten at Passport skal åpnes slik at også andre kan opprette og drive Passport-servere. Liberty Alliance skal ikke munne ut i konkrete produkter, men spesifisere en felles standard som partene selv kan implementere i gjensidig kompatible produkter.

Tilslutningen til Liberty Alliance innebærer ifølge AOL at man ønsker å dele ekspertise med dette prosjektet, samtidig som man fortsetter å utvikle Magic Lanter.

Liberty Alliance ventes å offentliggjøre sitt første standardutkast en gang neste år. Man håper på tilslutning fra kredittkortselskaper og betalingsformidlere.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.