AOL/Netscape fusjonerer med Time Warner

America Online/Netscape bekrefter at de fusjonerer med mediahuset Time-Warner. Den nye giganten vil ha både Internett-teknologi og innhold.

America Online/Netscape bekrefter at de fusjonerer med mediahuset Time-Warner. Den nye giganten vil ha både Internett-teknologi og innhold.

I kampen om å tjene penger på Internett, søker de store nettselskapene sammen i stadig større fusjoner. America Online og Time-Warner inngikk i dag en ny rekordfusjon. Time-Warner er i dag verdens største mediaselskap.

Når de to selskapene nå går sammen, vil de skape en gigant med en børsverdi på utrolige 1976 milliarder kroner. Handelen vil trolig skje ved at de to selskapene skal bytte aksjer - AOL er med Netscape verdt nøyaktig dobbelt så mye som Time-Warner. Aksjene til AOL og Time-Warner har klatret 19 og 12 prosent etter at ryktene begynte å gå.

På sine nettsider, hevder AOL at fusjonen vil skape det første virkelige Internett, media og kommunikasjonsselskap. Klokken 14:30 norsk tid skal det være en pressekonferanse i New York.

Til sammen vil selskapene ha 19 millioner Internett-abonnenter, Internett-programvare (Netscape), et kabelnettverk (Time Warner Cable) og en lang rekke selskaper som lager tekst, musikk og video som kan spres digital og analogt.

Bakgrunnen for fusjonen er at Internett-selskapene jakter på innhold til sine kabler og tjenester, mens mediaselskapene jakter på muligheter for å selge sitt innhold digitalt. Og etter hvert som båndbredden stiger, forsøker selskapene å lage video-på-bestillings-tjenester.

I følge ryktene blir AOL-sjef Steve Case styreformann og Time-Warner-sjef Gerald Levin ny administrerende direktør i det fusjonerte selskapet.

Til toppen