BEDRIFTSTEKNOLOGI

AOL-overskudd overrasket alle

Et uventet overskudd i regnskapsårets tredje fiskale kvartal for America Online (AOL) overrasket de fleste analytikerne på Wall Street. Istedet for et ventet tap fikk analytikerne servert et lite overskudd av AOL-ledelsen.

Frode Eriksen
6. mai 1997 - 14:46

AOL er USAs desidert største Online-leverandør med godt over åtte millioner kunder. Selskapet har som nummer én i USA møtt mange av de problemene Telenor Nextel har møtt her hjemme, med kunder i harnisk over at de ikke får den internett-aksessen de faktisk ønsker seg.

Overskuddet på USD 2,64 millioner (vel 19 millioner kroner) er riktignok lite, sammenliknet med tilsvarende resultat for tilsvarende kvartal i fjor da overskuddet var USD 15,1 millioner (over 107 millioner kroner). At det siste kvartalsresultatet ble bedre enn ventet, kommer i hovedsak som følge av lavere kostnader forbundet med markedsføring og større annonseinntekter enn budsjettert.

De fleste analytikerne hadde ikke ventet et overskudd før i fjerde fiskalkvartal i inneværende regnskapsår.

Selskapet har hatt tildels store probemer med med tjenesten sin etter at nye tilbud som innebar fri aksess for USD 19,95. Resultatet ble en enorm vekst i medlemsmassen. Klager, søksmål og andre problemer fulgte i kjølvannet av medlemsøkningen. I januar ble markedsføringstempoet satt ned for å redusere antall nye kunder og unngå problemene med tilgang.

Analytikere sier til Wall Street Journal at aksjen har mer for seg enn det dagens resultat antyder.

AOL-aksjen steg med ti prosent på New York-børsen mandag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.