AOL selger Webcrawler

Exite har kjøpt søkermaskinen Webcrawler fra America Online (AOL). Betalingen skjer i form av vel 2 millioner aksjer som AOL får i Exite.

Exite overtar dermed AOLs søketjeneste og skal i fremtiden være nettstedet for AOL-kunder og andre som ønsker å benytte søkemaskinen Webcrawler.

AOL mottar 1.950.000 aksjer i Exite i bytte for søkemaskinen. Selskapets eierandel i Exite øker dermed fra dagens vel 10 prosent til 20. AOL og Exite skal samarbeide om å utvikle søketjenesten videre.

Ifølge en rapport fra PC-Meter, som er en uavhengig industristandard for webmålinger, plasseres Excite på tredjeplass i markedet for søkemaskiner. WebCrawler fra AOL står på andreplass på listen med 29.2 prosent av markedet. Sammen vil Exite network og Webcrawler ha en markedsandel på 44.1 percent, som er noe større enn dagens ubestridte leder i markedet; Yahoo.

America Online har for tiden verdens største egne online-tjeneste med over 7 millioner abonnenter. Exite er kjent for flere søkemaskiner på Internett, blant annet Excite Search, Excite Reviews, Excite City.Net, Excite Live!, Exciteseeing Tours og Excite's Magellan, skriver selskapet i en pressemelding.

;