AOL snuser på Red Hat

Mediegiganten AOL Time Warner skal være i samtaler med Red Hat med sikte på å kjøpe opp Linux-distributøren.

Ifølge den amerikansen avisen Washington Post, som siterer anonyme men "sentrale kilder", er det foreløpig ikke snakk om reelle forhandlinger men mer sonderinger og "løse samtaler".

Det har ikke lykkes Washington Post å få ut informasjon om hvor mye AOL kan tenkes å ville betale for Red Hat, den ledende distributøren av Linux-programvare. Ingen av partene ønsker å kommentere samtalene, rapporterer avisen.

Oppkjøpsforsøket er det siste utspillet fra AOL som indikerer at selskapet fortsetter sin søken etter alternativ programvare til den erkerivalen Microsoft leverer til 90 prosent av verdens PC-er.

AOLs online-programvare, som brukerne kan installere gratis fra CD eller over Internett, er i dag basert på Microsofts operativsystem Windows. Dersom Red Hat-oppkjøpet går i orden kan det imidlertid tenkes at AOL-programvaren på sikt kan konfigureres til å overstyre Windows og heller fyre opp en versjon av Red Hats Linux-teknologi, sier kildene til Washington Post.

Med mer enn 33 millioner AOL-kunder kan det bety et betydelig inngrep i Microsofts enorme markedsdominans - i hvert fall på det amerikanske Internettet. Spørsmålet er imidlertid om AOL med et slikt grep vil bli oppfattet som et litt "proprietært" Internett, ettersom 90 prosent av PC-brukerne i dag bruker Windows-baserte systemer. I verdensvevens kommersielle barndom brente Microsoft seg kraftig på sin "embrace and smother-strategi" ("omfavne og kvele"), før daværende toppsjef Bill Gates oppdaget Internettets iboende anarkistiske kraft.

Til toppen