JUSS OG SAMFUNN

AOL tildelt Messenger-patent

AOL Time Warner er tildelt et patent som dekker alle former for sanntidsmeldinger.

20. des. 2002 - 13:13

United States Patent 6,449,344 er så allment utformet at det dekker enhver tjeneste der du kan få opp en liste over tilgjengelige kontakter, og kommunisere direkte med hvem som helst på lista ved å klikke på navnet.

Det betyr at ikke bare Yahoo! Instant Messenger og Microsoft Messenger kan tenkes å krenke AOL Time Warners AOL Messenger og ICQ, men også IBM (Lotus), Divine og alle andre som tilbyr slike tjenester integrert i andre nettverksapplikasjoner.

De potensielle overtrederne har nektet å kommentere saken i amerikansk presse. Talspersoner for AOL Time Warner har nektet å gi detaljer om hva de har tenkt å gjøre med patentet.

Det amerikanske patentstyret er langt mer slepphendt med å godkjenne patentsøknader enn sine europeiske kolleger, ut fra den forutsetningen at hvis patentet virkelig betyr noe, kan eventuell strid løses gjennom rettsapparatet. Det innebærer at man ikke nødvendigvis tar patent for å trekke andre for retten, men for å ha noe i bakhånd i tilfelle man selv saksøkes av en eller annen grunn.

Blant Internett-relaterte patenter som AOL Time Warner innehar, men aldri har forsvart rettslig, er sikkerhetsprotokollen SSL og informasjonskapsler ("cookies").

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.