JUSS OG SAMFUNN

AOL-Time Warner ett skritt unna

Årets største fusjon, sammenslåingen mellom AOL og Time Warner, ble i dag godkjent av de amerikanske konkurransemyndigheter. Nå gjenstår bare ett "ok" fra amerikanske telemyndigheter.

Fusjonen, som verdesetter selskapene til mer enn 1 000 milliarder norske kroner, ble for torsdag ettermiddag 18.00 norsk tid godkjent av Federal Trade Commission (FTC), melder Reuters.

Men fortsatt skal fusjonen godkjennes av amerikanske telemyndigheter, FCC, men det er ventet at dette vil gå i orden etter at FTC har godkjent avtalen, melder Reuters.

Det spekuleres i at årsaken til godkjennelsen skjedde etter at America Online og Time Warner Inc lovte å gi konkurrenter bedre tilgang til kabellinjer og innhold. Kombinasjonen av AOL, verdens største ISP-selskap, og Time Warner, et gigantisk medie-selskap, vil bli et konglomerat med filmselskaper, magasiner, fjernsyn og Internett.

En talsmann fra FTC melder at det var bred enighet i kommisjonen i favør fusjonen. De frykter ikke at sammenslåingen vil føre til mindre konkurranse og at AOL-Time Warner vil dominere markedet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.