AOL/Time Warner-fusjonen er bra for Microsoft

Programvaregiganten Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, holder fast ved at mange høyteknologiaksjer fremdeles er sterkt overpriset, og spår ytterligere markedskorreksjoner. Samtidig ønsker han velkommen en fusjon mellom AOL og Time Warner.

Programvaregiganten Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, holder fast ved at mange høyteknologiaksjer fremdeles er sterkt overpriset, og spår ytterligere markedskorreksjoner. Samtidig ønsker han velkommen en fusjon mellom AOL og Time Warner.

Det var under et pressemøte i Milano i Italia mandag Microsoft-sjefen Steve Ballmer uttrykte håp om at den foreslåtte fusjonen mellom Time Warner og America Online går i boks.

Til Reuters sa Ballmer at han håper USAs konkurransemydnigheter gir grønt lys til AOL/Time Warner-fusjonen fordi det vil omdanne America Online til et rent medieselskap som følgelig ikke vil konkurrere med Microsoft i samme grad som i dag.

- AOL ville vært en langt tøffere konkurrent for Microsoft uten Time Warner på laget. Med Time Warner blir AOL et nord-amerikansk medieselskap. Det er ikke slike som truer vår business, så jeg håper de får det til, sa han.

Amerikanske myndigheter vurderer fremdeles hvorvidt sammensmeltingen av verdens største Internett-leverandør og mediagiganten Time Warner er heldig for forbrukerne og konkurransen, til tross for at EU allerede har sagt ja til fusjonen. Ballmer tok seg også tid til å kommentere den siste tids sterke svingninger blant verdens børsnoterte teknologiselskaper.


- Jeg tror at aksjemarkedet, med noen unntak, nå oppfører seg rasjonelt. Det er imidlertid fremdeles enkeltselskap som er dramatisk overpriset, og det er ikke usannsynlig at vi vil se ytterligere korreksjoner i markedet, sa Ballmer, skriver zdnet.com.

Ballmer sa også, da han ble bedt om å kommentere den siste tids sterke volatilitet på verdens børser, at han synes investorer flest altfor lett lar seg påvirke av rystelser i markedet.

- I den økonomiske teorien blir vi lært at markedet alltid har rett på lang sikt. Det respekterer jeg. Men på kort sikt følger pengefolkene svingningene: Plutselig er en sektor "på moten" og alle kjøper seg inn, så snur vinden og alle sammen vil ut samtidig, mente han.

Hovedpoenget med møtet i Milan var imidlertid å presentere Microsofts strategier. Og ifølge Ballmer jobber Microsoft nå etter en kort liste på tre punkter:

- For det første skal vi gjøre det bra med vår Internett-strategi, kalt .Net. Dernest skal vi sørge for å lage en bred og god oppgradering av Windows 2000. Og til sist arbeider vi for å innfri våre egne forventninger om å gjøre en god figur i monopolrettssaken når den kommer opp i appellretten, sa Ballmer, ifølge Reuters.

I juni avsa dommer Thomas Penfield Jackson en dom om at Microsoft må splittes opp i to selskaper for sine brudd på amerikanske antitrustlover. I forrige måned avviste imidlertid høyesterett å overta ankesaken direkte, og sendte den i stedet til appellretten - en domstol Microsoft stort sett har hatt gode erfaringer med tidligere.

Til toppen