AOL Time Warner tilbake i pluss

Etter fjorårets ryddesjau, som kulminerte med et årsminus på 100 milliarder dollar etter rekordstore avskrivninger på 45 milliarder dollar i fjerde kvartal, er AOL Time Warner tilbake i pluss.

AOL Time Warners samlede 2002-tap endte på nærmere 100 milliarder dollar - det største årlige tapet i amerikansk næringslivs historie. Horror-tallene skyldes en formidabel goodwill-nedskriving på over 45 milliarder dollar i fjerde kvartal - et hardt og brutalt oppgjør med fantasivurderingene som har hengt ved AOL-businessen og andre deler av konsernets eiendeler

Men nå svinger pendelen tilbake. Ifølge Wall Street Journal la selskapet i dag frem et resultat etter skatt for første kvartal på 396 millioner dollar, eller ni cent per aksje noe som er godt over markedets forventninger (ifølge Thomson First Call) om et resultat per aksje på fire cent.

Omsetningen økte med seks prosent til ti milliarder dollar, mot et forventet salg på 9,7 milliarder.

AOL Time Warner gjentar tidligere prognoser om året som sådan på fire-fem prosent i forhold til fjorårets omsetning på 41 milliarder dollar. En undersøkelse gjennomført av First Call viser at amerikanske analytikere venter at AOL tjener 41 cent per aksje etter en omsetning på 42,7 milliarder dollar i år.

Til toppen