AOpen-kube klar for Pentium M

AOpen lanserte mandag et kubeformet barebone-system beregnet for mobile Intel-prosessorer.

AOpen lanserte mandag et kubeformet barebone-system beregnet for mobile Intel-prosessorer.

AOpen, som i slutten av november lanserte et hovedkort for stasjonære PC som har støtte for Intels mobile Pentium M og Celeron M-prosessorer, lanserte i går halvfabrikatasystemet XC Cube EZ855, som også støtter disse prosessorene.

Målet med å benytte prosessorer beregnet for bærbare PC-er i stasjonære systemer, er å oppnå lavere varmeutvikling og dermed mindre viftestøy.

Den nye SFF-kuben (Small Form Factor) fra AOpen skal ha et maksimalt støynivå på 30 dB, men viftehastigheten er justerbar fra et Windows-program som følger med. Det samme gjelder klokkehastigheten til prosessoren.

Prosessorviften skal være vertikalt montert helt inntil et gitter på siden av kabinettet.

Kabinettet til systemet er utstyrt med en 275 watts strømforsyning og måler 200 x 320 x 185 mm. Det er utstyrt med én intern og én ekstern 3,5-tommer brønn, i tillegg til en ekstern 5,25 tommers brønn.

Systemet har blant annet flere USB 2.0 og Firewire-porter, Gigabit Ethernet og ett PCI-spor. Hovedkortet har innebygd grafikkløsning, men også et AGP 4x-spor.

Maksimalt støtter hovedkortet 2 GB PC3200-minne fordelt på to sokler.

Ifølge nettstedet Digit-Life.com, skal systemet komme på markedet i midten av desember til en på omtrent 290 euro. Brukeren må selv utstyre systemet med prosessor, minne og harddisk.

Til toppen