AP-folk lager bråk om Telenor-salg

Sentrale folk i Arbeiderpartiet er misfornøyde med at Telenor solgte TSS til utlandet.

AP-folk lager bråk om Telenor-salg

Sentrale folk i Arbeiderpartiet er misfornøyde med at Telenor solgte TSS til utlandet.

Oslo (NTB): Telenor kunne ha solgt sin satellittdivisjon Telenor Satellite Services (TSS) til et norsk investeringsselskap, men i stedet havnet TSS på amerikanske hender.

Milliardær Johan H. Andreassens nye, store investeringsfond ville kjøpe TSS, men Telenor vraket fondet til tross for at selskapets største eier, staten, ba Telenor finne en norsk eier, skriver Dagsavisen.

Ferd Private Equity Fund var med helt til finalerunden, men det amerikanske selskapet Apex Partners ble til slutt valgt.

– Jeg kan bekrefte at norske interessenter har vært med i salgsprosessen, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, men vil ikke si hvilket selskap eller hvorfor det norske alternativet ikke ble valgt.

Foreløpig får det ingen umiddelbare konsekvenser for styret i Telenor at de solgte TSS stikk i strid med signaler fra flertallseieren staten. Men statssekretær Frode Berge sier til Dagsavisen at «det vil bli foretatt en grundig og helhetlig vurdering av Telenor-styret til våren».

Til Klassekampen sier tidligere industriminister Finn Lied at næringsministeren bør ta affære.

– Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) kan ikke gripe inn på noen annen måte enn å skifte ut styret. Det bør han gjøre ved første leilighet, sier Lied.

    Les også:

Til toppen