KARRIERE

AP-mann tar over etter Chaffey

Abelia har fått ny sjef.

Tidligere stortingsrepresentant, Håkon Haugli, blir ny leder i Abelia.
Tidligere stortingsrepresentant, Håkon Haugli, blir ny leder i Abelia. Bilde: Abelia.
3. feb. 2014 - 09:19

Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, har stått uten sjef etter at Paul Chaffey ble statssekretær for Jan Tore Sanner i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Nå er Håkon Haugli ansatt som ny administrerende direktør, melder Abelia i en pressemelding.

I fjor høst ble det spekulert i om tidligere justisminister Grete Faremo (ap) var aktuell for jobben. Ryktene traff imidlertid på partiet. Haugli er tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og satt i perioden 2009 til 2013. Han satt først i kommunal- og forvaltningskomiteen før han gikk over til Helse- og omsorgskomiteen.

– Jeg har fulgt Abelia med stor interesse fra det var en papirskisse i 2001 til den organisasjonen det er i dag. Jeg er imponert over det Abelia har oppnådd, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Haugli.

– Framover vil Norge møte nye utfordringer: Økt internasjonal konkurranse og færre yrkesaktive for hver pensjonist, for å nevne noe. At norsk utdanning og forskning er av høy kvalitet og at næringslivet har gode rammebetingelser, er viktig for oss alle. Abelia vil derfor fortsatt være en kontinuerlig forkjemper for mer kunnskap. Abelias medlemsbedrifter er viktige bidragsytere i å møte de store samfunnsutfordringene, fortsetter Haugli.

Det er Ragnar Kårhus, styreleder i Abelia og Telenor-direktør, som har ledet ansettelsesprosessen.

Haugli er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har tidligere hatt direktørstillinger i forsikringsselskapet Gjensidige samt vært konsulent i McKinsey & Co. Haugli starter i sin nye stilling 1. mars.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.