JUSS OG SAMFUNN

Ap og Høyre rammet av DDoS

- Facebook kan bli redningen, sier Arbeiderpartiet.

6. apr. 2011 - 14:59

Oppdatert 15.05:

Nå er også Høyres nettsider nede for telling. Grunnen er etter alt å dømme den samme:

Arbeiderpartiet melder at nettsidene deres er under angrep fra hackere.

Det skal dreie seg om et tjenestenektangrep (distributed denial of service, DDoS) som ifølge VG Nett ble innledet tirsdag kveld.

DDoS er ikke et forsøk på datainnbrudd. Formålet er å sabotere tilgjengeligheten til en nettressurs, som oftest gjennom koordinerte angrep med store datamengder.

Onsdag formiddag skal sabotasjen ha fortsatt, og partiets nettsider skal delvis ha vært utilgjengelig for besøkende.

Angrepet består av «veldig store mengder» datatrafikk som stammer fra et titalls IP-adresser, blant annet fra en server i Tyskland, opplyser Arbeiderpartiets informasjonssjef Pia Gulbrandsen til Dagbladet.

Som vi ser av feilmeldingen takler ikke Høyres nettsider belastningen, på tross av at de benytter cacheløsningen Varnish.
Som vi ser av feilmeldingen takler ikke Høyres nettsider belastningen, på tross av at de benytter cacheløsningen Varnish.

Adressene som benyttes skal ha endret seg hele tiden, noe som gjør arbeidet med å unngå belastningen vanskeligere. I skrivende stund skal situasjonen være under kontroll.

Hendelsen er trolig en hevnaksjon mot partiets støtte til det omstridte datalagringsdirektivet (DLD), som ble vedtatt i stortinget denne uken.

- Hærverk

Ap vet ikke selv hvem som står bak, men nettaksjonister som kaller seg «Anonymous» har tidligere advart om aksjoner mot partier som går inn for DLD.

- Paradoksalt at de som kjemper for demokrati og ytringsfrihet bruker totalt udemokratiske metoder. Dette er rett og slett hærverk, sier Gulbrandsen til VG Nett.

Sender på Facebook

Den antatte protestaksjonen ble innledet mens Ap forbereder partiets landsmøte, som åpner torsdag.

På egne nettsider opplyses det at de har gått nye veier for å sikre informasjon fra arrangementet.

- Det som slo meg da dette skjedde er at vi er på så mange kanaler. Vi kan legge ut dokumenter på andre løsninger, og vi sender hele landsmøtet direkte på Facebook. Vi skal klare å få ut all informasjon, sier Gulbrandsen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.