SIKKERHET

AP: Russisk hacking har større ambisjoner enn det amerikanske valget

En digital liste nyhetsbyrået AP sitter på, avslører det som skal være en russisk spionasjekampanje rettet mot tusenvis av mål rundt om i verden.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: Colourbox
2. nov. 2017 - 08:53

Hackerne som forstyrret USAs presidentvalg i fjor, hadde ambisjoner langt ut over bryte seg inn i eposten til Hillary Clintons valgkampapparat, melder nyhetsbyrået.

AP sitter på 19.000 linjer med data som datasikkerhetsfirmaet Secureworks har hentet inn. Ifølge byrået viser dataene at hackergruppen Fancy Bear, som i valgkampen skal ha stjålet og delt et stort antall private, politisk ødeleggende eposter fra Hillary Clintons valgkampstab, forsøkte å bryte seg inn i mer enn 4.700 gmail-postbokser. Det skjedde i perioden mellom mars 2015 og mai 2016.

Hackingforsøkene skal ha omfattet eposten til ukrainske politikere, personer i den russiske opposisjonen, personer i den amerikanske forsvarsindustrien og tusener av andre som kan ha en interesse for Kreml.

Ifølge nyhetsbyrået gir listen det mest detaljerte juridiske beviset til nå av tett kontakt mellom hackerne og den russiske regjeringen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.