JUSS OG SAMFUNN

Ap-topp vil ha omkamp om moms på e-bøker

Leder Gunn Karin Gjul i Stortingets familie- og kulturkomite ut mot finansministeren.

5. mars 2010 - 07:35

Oslo (NTB): Leder Gunn Karin Gjul (Ap) i Stortingets familie- og kulturkomité holder døren på gløtt for momsfrie e-bøker.

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) sier nei til momsfritak på e-bøker. EU-direktiv nevnes som en av årsakene til å utvide dagens ordning med momsfritak for papirbøker til også å omfatte e-bøker. Men Gjul åpner nå for omkamp.

– Jeg mener vi ikke kan låse oss nå på at momsfritak er uaktuelt, og at vi må se på hva som er hensiktsmessig å gjøre både ut fra et litteraturpolitisk og avgiftspolitisk ståsted, sier Gjul til Dagens Næringsliv.

Hun oppfatter Johnsens bastante nei som resultat av en «tolkning av dagens regelverk».

– Når vi som politikere blir utfordret gjennom at teknologien forandrer landskapet, må vi legge kortene litt på nytt, sier Gjul.

Fremskrittspartiet har foreslått å utvide momsfritaket til å gjelde e-bøker. Senterpartiets medlem i kulturkomiteen, Christina Nilsson Ramsøy, tok torsdag til orde for å se på saken på nytt.

Sosialistisk Venstreparti-politiker Lars Egeland i finanskomiteen har på sin side åpnet for en flat, lav kulturmoms på 8 prosent. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.