JUSS OG SAMFUNN

Ap-topper vil ha digitalt sårbarhetsutvalg

– Moderne teknologi gjør oss mer sårbare.

Moderne teknologi gjør oss mer sårbare, sier (fra v.) Hadia Tajik. Sammen med Ap-kollega Anniken Huitfeld ber hun nå regjeringen om å nedsette et digitalt sårbarhetsutvalg.
Moderne teknologi gjør oss mer sårbare, sier (fra v.) Hadia Tajik. Sammen med Ap-kollega Anniken Huitfeld ber hun nå regjeringen om å nedsette et digitalt sårbarhetsutvalg. Bilde: Arbeiderpartiet
3. feb. 2014 - 08:07

Arbeiderpartiets Hadia Tajik og Anniken Huitfeldt mener det haster med å få nedsatt et digitalt sårbarhetsutvalg for å styrke beredskapen.

– Moderne teknologi gjør oss mer sårbare, både for naturkatastrofer og angrep. Det krever en annen beredskap enn før. Derfor ønsker vi oss et digitalt sårbarhetsutvalg med et bredt mandat og en omfattende utredning, sier Tajik, som leder justiskomiteen på Stortinget, til Dagbladet.

Tajik har sammen med Anniken Huitfeldt, som er leder av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, skrevet en kronikk i Dagbladet der de inviterer regjeringen til å nedsette et digitalt sårbarhetsutvalg.

– Digital sårbarhet rammer privatpersoner, men også samfunnsaktører, beredskapsetater og bedrifter. Når Telenor-ledelsens datamaskiner tappes, ser vi bredden i utfordringen. Vi trenger mer kunnskap om vår digitale sårbarhet, både for hver enkelt av oss og som samfunn, sier Tajik.

Hun viser blant annet til at lederen for Nasjonal sikkerhetsmyndighet før jul i fjor etterlyste økt prioritering av såkalt kybersikkerhet på strategisk nivå.

– Vi har konstatert trusselen, tatt i bruk teknologi, men ikke kommet langt nok med tiltakene, sier hun. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.