Ap vil ha momsfritak på nett

Snur om moms på salg av digitale nyhetstjenester.

Ap vil ha momsfritak på nett
HELOMVENDING: Ap-leder Jonas Gahr Støre åpner for nullmoms både for papir- og nettmedier. Bilde: Ap/Flickr/Creative Commons

Arbeiderpartiet går inn for fullt momsfritak for digitale nyhetsmedier, men krever til gjengjeld at mediebedriftene viser moderasjon med lønninger og utbytte.

Ap har til nå slått et slag for 25 prosent moms på salg av digitale nyhetstjenester. Helomvendingen forklares slik av Ap-leder Jonas Gahr Støre:

– Vi har studert dette nøye. Vi mener dagens ordning med 0 prosent moms på papir og 25 prosent digitalt ikke er bærekraftig. Det å møtes på midtveien, med en lik lav sats, innebærer en økning av papirmomsen. Vi anser det ikke som en farbar vei å legge moms på det skrevne ord nå. Med en klar avgrensning og presisering vil Ap derfor åpne for null moms både på papir og nett, sier Støre til Dagens Næringsliv.

I bytte krever Ap at mediebedriftene viser moderasjon i lønnsnivå og utbytter. Støre holder dessuten døren åpen for at det kan bli aktuelt å vurdere om det skal innføres avgift på digitale nyhetsmedier igjen senere, slik at «fellesskapet kan hente inntekter fra denne sektoren». (©NTB)

Les mer om: