Apache får storebror-pris

Med denne prisen over peisen kan man ikke tape! (Eller var det vinne man ikke kunne ?)

Med denne prisen over peisen kan man ikke tape! (Eller var det vinne man ikke kunne ?)

Ifølge The Register fikk Apache Software Foundation den mindre prestisjetunge Big Brother-prisen for sin mangel på sikkerhet i standardkonfigurasjonen.

De andre nominerte i denne omgangen var:

  • European Telecommunication Standards Institutes Lawful Interception Working Group (ETSI LI WG) på grunn av deres arbeid med å standardisere utstyr for å lytte på digitale nettverk som ISDN, GSM og UMTS.
  • Den østerikske shopping-portalen Saturn på grunn av at de, ved registrering, krevde at brukeren ga dem ugjenkallelig rett til å gi personlig informasjon til tredjeparter. Informasjonen om dette punktet var i tillegg skrevet med liten skrift på baksiden av kvitteringen.
  • Teleoperatøren Swisscom for deres tre en-timers overvåkning av mobiltelefoners posisjon og å lagre dette i database - før Swisscom introduserte noen lokaliseringstjenester.
  • Produsenten Roche, gigant innen farmasøytisk industri, for sine urinprøver, to ganger i året, av personell til opplæring.
  • Tyske GMX ble nominert for sin totale mangel på sikkerhet i sitt "gratis e-post"-system.

Tidligere vinnere i denne tungtveiende prisutdelingen er blant annet DoubleClick for å kartlegge surfevanene til 50 millioner Internett-brukere og TransUnion som solgte kredittinformasjon og holdt unøyaktig informasjon i flere år.

Apache-utviklerne kan i det minste trøste seg med at de er i godt selskap med mange store firmaer.

Til toppen