Apache får storebror-pris

Med denne prisen over peisen kan man ikke tape! (Eller var det vinne man ikke kunne ?)

Ifølge The Register fikk Apache Software Foundation den mindre prestisjetunge Big Brother-prisen for sin mangel på sikkerhet i standardkonfigurasjonen.

De andre nominerte i denne omgangen var:

  • European Telecommunication Standards Institutes Lawful Interception Working Group (ETSI LI WG) på grunn av deres arbeid med å standardisere utstyr for å lytte på digitale nettverk som ISDN, GSM og UMTS.
  • Den østerikske shopping-portalen Saturn på grunn av at de, ved registrering, krevde at brukeren ga dem ugjenkallelig rett til å gi personlig informasjon til tredjeparter. Informasjonen om dette punktet var i tillegg skrevet med liten skrift på baksiden av kvitteringen.
  • Teleoperatøren Swisscom for deres tre en-timers overvåkning av mobiltelefoners posisjon og å lagre dette i database - før Swisscom introduserte noen lokaliseringstjenester.
  • Produsenten Roche, gigant innen farmasøytisk industri, for sine urinprøver, to ganger i året, av personell til opplæring.
  • Tyske GMX ble nominert for sin totale mangel på sikkerhet i sitt "gratis e-post"-system.

Tidligere vinnere i denne tungtveiende prisutdelingen er blant annet DoubleClick for å kartlegge surfevanene til 50 millioner Internett-brukere og TransUnion som solgte kredittinformasjon og holdt unøyaktig informasjon i flere år.

Apache-utviklerne kan i det minste trøste seg med at de er i godt selskap med mange store firmaer.

Til toppen