JUSS OG SAMFUNN

Apache: – Koden er ikke vår

Avviser at omstridt Java-kode i Android stammer fra Harmony-prosjektet.

I forrige uke la Oracle fram materiale som skal kunne bevise at Google har kopiert deler av kildekoden til OpenJDK for å bruke denne i Dalvik VM, en virtuell maskin som brukes til å kjøre Java-kode i Android.

Dalvik er delvis basert på Java-implemetentasjonen Harmony, som Apache Software Foundation står bak, og det ble antatt at filen det var snakk om, «PolicyNodeImpl.java», opprinnelig stammer fra Harmony.

Men Apache avviser i et blogginnlegg at denne klassen finnes i Harmony.

Ifølge dette innlegget i Reddit.com er Dalvik-utgaven av «PolicyNodeImpl.java» så godt som identisk med det man kan få ved å dekompilere «PolicyNodeImpl»-klassen som leveres med Suns 1.5.0 JDK.

Mye tyder på at den aktuelle koden faktisk ikke brukes på Android-enhetene, men i stedet er laget for å teste kompatibilitet. I så fall kan det være andre regler som gjelder.

Google distribuerer uansett den omstridte kildekodefilen via blant annet denne websiden, og det kan i så fall være et brudd på opphavsretten.

En mulig løsning på striden fremmes i denne kommentaren. Der foreslås det at Google kjøper rettighetene til Java av Oracle for å unngå flere problemer. Det argumenteres for at dette er en vinn-vinn-situasjon, siden det hevdes at Oracle egentlig kun har interesse av å beholde maskinvaren til Sun.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.