BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apache tapte Java-avstemning

Fikk bare med seg to av de andre medlemmene i protesten mot Oracle.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. des. 2010 - 16:19

Apache Software Foundation mener at Oracle ikke oppfyller selskapets forpliktelser i forbindelse i forbindelse med lisensieringen av kompatibilitetstester for Java og kunngjorde i november at stiftelsen vil vurdere å trekke seg fra Java Community Process (JCP) Executive Committee dersom ikke Oracle skifter mening.

Som pressmiddel erklært Apache at den ville stemme imot spesifikasjonsforslagene for Java SE 7 og Java SE 8, samt overtale andre medlemmer til å være med på protesten.

Nå er stemmegivningen utført og det viser seg at Apache ikke har lykkes i å få med seg et flertall av de andre medlemmene. Kun Google og det individuelle medlemmet Tim Peierls stemte det stemte imot forslagene, sammen med Apache. Disse utgjør bare 25 prosent av medlemmene.

Ifølge The Register betyr ikke dette nødvendigvis at alle de andre medlemmene har et annet syn på Oracles lisensutøvelse enn Apache, men at enkelte ikke ville bruke denne avstemningen til å markere sitt syn på akkurat dette temaet.

I kommentarene til stemmene går det fram at i alle fall Eclipse Foundation, Red Hat, SAP, det individuelle medlemmet Werner Keil og Credit Suisse er skuffet over eller er uenige med Oracles beslutning om å nekte å tilby Apache en lisens til Java Test Compatibility Kit (TCK) til Project Harmony, som er Apaches implementering av Java-standarden.

Det virker fortsatt uklart om Apache nå vil gjøre alvor av truslene med å trekke seg fra komiteen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.