BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpen karttjeneste får bruke bilder fra Bing

Microsoft utvider samarbeidet med OpenStreetMap.

OpenStreetMap-redigering med verktøyet Potlatch - øvre del av Karl Johans gata i Oslo.
OpenStreetMap-redigering med verktøyet Potlatch - øvre del av Karl Johans gata i Oslo.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. nov. 2010 - 14:32

Microsoft karttjeneste, Bing Maps, har siden august i år samarbeidet med karttjenesten OpenStreetMap, som er basert på brukerskapt innhold. Samarbeidet har så langt gått ut på at Bing Maps også har kunne vise karr fra OpenStreetMap.

I går kunngjorde Gur Kimchi, partnerutviklingssjef for Microsofts Bing-tjeneste, at samarbeidet med OpenStreetMap har blitt betydelig utvidet, ved at flyfotoene i Bing Maps skal gjøres tilgjengelige for bidragsyterne til OpenStreetMap.

I dag er det mulig for bidragsyterne å benytte satellittbilder fra Yahoo! når de tegner kartene i spesielle verktøy. Bidragsyterne kan også basere kartene på sporingsdata som kan hentes ut av mange navigasjonsenheter. Dette gjør det mulig lage temmelig gode kart over veier og stier, men er sjelden til særlig hjelp når man ønsker å tegne inn bygninger og andre landemerker i kartene.

Oppløsningen på flyfotoene i Bing Maps varierer mye, og i mange tilfeller er den dårligere enn det Yahoo! tilbyr. Andre steder har Bing nyere og bedre bilder.

Kimchi opplyser ikke noe tidspunkt for når Bing-fotoene vil bli tilgjengelige i OpenStreetMap-verktøyene, men arbeidet skal ledes av Steve Coast, som i 2004 grunnla nettopp OpenStreetMap. Coast har nylig blitt ansatt av Microsoft som ledende arkitekt for Bing Mobile. Han skal bidra til å videreutvikle karttjenestene til Bing.

Kimchi forteller også at Microsoft i tillegg er i ferd med å utvikle verktøy som skal gjøre det enklere å bidra til OpenStreetMap.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.