Åpen kildekode tar livet av arbeidsplasser

Under et besøk i Malaysia nylig, gikk Microsoft-sjef Bill Gates til frontalangrep mot åpen kildekode.

Under et besøk i Malaysia nylig, gikk Microsoft-sjef Bill Gates til frontalangrep mot åpen kildekode.

Microsoft-formann Bill Gates har nylig vært på turné i Asia hvor han blant annet fortalte om hans visjon om "seamless computing".

Under et pressemøte i Malaysia i slutten av juni, skal Gates ifølge blant annet Asia Computer Weekly og Star TechCentral ha gått til kraftig angrep på åpen kildekode. Spesielt skal han ha lagt vekt på hvor skadelig han mener åpen kildekodeprogramvare kan være.

- Hvis du ikke ønsker å skape jobber eller åndsverk, da er det en tendens til å utvikle åpen kildekode. Det er ikke noe du gjør i din daglige jobb. Hvis du vil gi det vekk, arbeider du om natten, sa Gates.

- Når det gjelder testing av pålitelighet og kompatibilitet, er ikke innsatsen i åpen kildekodemiljøene koordinerte nok til å komme med slike garantier. Når det gjelder å ha noen som står bak programvaren, er kapitalmetoden måten å gjøre det på.

Gates sa han var bekymret for den voksende godvilje overfor åpen kildekode, ikke minst i Asia. Ifølge Gates er åpen kildekode, sammen med piratkopiering, de to største utfordringene til Microsoft i dag.

Til toppen