Åpen Linux-mobil har kommet i salg

Mobiltelefonen Neo 1973, kjent for sine åpen kildekode-baserte løsninger, er nå tilgjengelig.

Åpen Linux-mobil har kommet i salg

Mobiltelefonen Neo 1973, kjent for sine åpen kildekode-baserte løsninger, er nå tilgjengelig.

Mobiltelefoni Neo 1973 fra FIC, utstyrt med operativsystemet og programvare fra OpenMoko, er nå tilgjengelig for kjøp fra OpenMokos nettsted. Dette annonserte Sean Moss-Pultz i OpenMoko i helgen.

Dagen utgave av mobilen, som også kalles GTA01, er først og fremst rettet mot utviklere som ønsker å lage programvare for den, men det skal ikke være noe i veien for at også andre kan bestille den. En langt bredere lansering med en bedre utstyrt modell, GTA02, ventes å skje til høsten, mens ytterligere tre modeller kan ventes det påfølgende året.

    Les også:

Dagens modell koster enten 300 eller 450 dollar, avhengig av utstyret som følger med. Den avanserte «hacker-modellen» leveres også med en koffert.

Mens OpenMoko-programvaren er Linux-basert, er maskinvaren bygget rundt en systembrikke fra Samsung. Mobilen har en 2,8 tommers berøringsfølsom skjerm med VGA-oppløsning, ingrert AGPS-modul (Assisted Global Positioning System), støtte for Bluetooth, USB og microSD. Den leveres med 512 MB eksternt og 64 MB internt flashminne. Systemminnet på er på 128 MB.

GTA02-modellen skal i tillegg ha bedre grafikkmuligheter, inkludert 3D, i tillegg til innebygd støtte for WLAN og mer internt flashminne.

Det er likevel de åpne og godt dokumenterte løsningene i både maskin- og programvaren som skal være det store trekkplasteret ved denne mobilen.Til toppen