Åpen Linux-mobil kommer nå i salg

Openmoko begynte i går leveransene av selskapets første mobiltelefon for massemarkedet, Neo Freerunner.

Åpen Linux-mobil kommer nå i salg

Openmoko begynte i går leveransene av selskapets første mobiltelefon for massemarkedet, Neo Freerunner.

Et halvt år etter planen kunne Openmoko i går kunngjøre at selskapet har begynt å levere Neo Freerunner, en mobiltelefon hvor både programvaren og maskinvaren-spesifikasjonene er åpne og fullt tilgjengelige for alle. Dette blir den første mobilen fra Openmoko som skal settes i masseproduksjon. Tidligere modeller har bare blitt utgitt i mindre antall og har vært rettet mot programvareutviklere.

    Les også:

Openmoko kunngjorde i går også at selskapet har inngått distribusjonsavtaler med fem distributører, tre i Tyskland, én i Frankrike og én i India. Alle distributørene har erfaring med åpen kildekode-systemer fra før.

Neo Freerunner vil leveres med en grunnleggende utviklerplattform. Ytterligere programvare vil kunne lastes ned fra utviklernettstedet til Openmoko.

For å hjelpe utviklere med å lage unike versjoner av Neo Freerunner, har Openmoko utgitt DAK-filer for mobilens design. Disse filene skal gjøre det mulig for utviklere å bruke kort tid på å designe egne deksler til mobilen. Openmoko samarbeider også med åpen kildekodefellesskapet for å utvide mobilens programvarefunksjonalitet til å møte behovene innen vertikale markeder som akademia, reise, vitenskap og medisin,

Openmoko Neo Freerunner har en veiledende pris på 399 dollar. Den vil kunne kjøpes via distributørene i Tyskland, Frankrike og India, eller direkte fra nettstedet til Openmoko.

Openmoko skal etter planen kunngjøre tilgjengelighet i ytterligere regioner under LinuxWorld Expo i begynnelsen av august.

Neo Freerunner skal være utstyrt med en 2,8 tommers skjerm med oppløsning på 480x640 punkter. Den skal ha støtte for WLAN, men ikke Edge eller 3G-nett. Annet utstyr er Assisted GPS-mottaker, 3D-grafikkakselerator, akselerometer og Bluetooth. Flere detaljer finnes her.

    Les også:

Til toppen