KORTNYTT

Åpen standard for bredbånd på fly

18. mai 2007 - 13:45

Bredbånd på fly har tidligere vært tilbudt av Boeing, men det var en proprietær løsning. Nå har aktørene i satelittverdenen satt seg ned og utarbeidet en åpen standard for hvordan bredbåndstilgang skal kunne tilbys på fly.

De konkluderende standardiseringsmøtene foregikk denne uken på ITFornebu, og resultatene utgjør den standarden kommersielle tilbydere kan forholde seg til.

- Morsomt at standarden har blitt til på ITFornebu. Det viser forvandlingen fra flyplass til IT og innovasjonssenter. Alt tyder på at det vil det komme bredbånd på fly i løpet av året, sier Harald Skinnemoen fra AnsuR Technologies, i en pressemelding.

AnsuR utvikler og leverer satellittbaserte kommunikasjonsløsninger som kan gi dekning hvor som helst på kloden. De har vært vert for konferansen på ITFornebu.

Deltakerne i standardiseringsarbeidet er blant annet fra European Space Agency (ESA), University of Bologna, Advatech Satellite Networks, Hispasat S:A., ETRI (Electronics & Telecommunications), Thales Alenia Space og Astrium SAS.

- Alt tyder på at de kommersielle aktørene vil tilby dette i løpet av høsten, skriver AnsuR, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.