FORBRUKERTEKNOLOGI

Åpen standard for overklokking av minne

Nvidia har utviklet en metode som skal gi brukerne bedre mulighet til å overklokke PC-minne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mai 2006 - 11:54

Nvidia annonserte denne uken en ny løsning, Enhanced Performance Profiles (EPP), som skal gjøre det mulig for konsumenter å få enkel tilgang til nye, avanserte ytelsesinnstillinger i systemminnet til PC-er. Dette skal kunne gi brukerne muligheten til å justere minneparametre for å oppnå høyere ytelse. EPP tilbys som en åpen standard, men foreløpig er det bare Nvidia selv som har annonsert planlagt brikkesettstøtte for løsningen.

Corsair vil tilby EPP-baserte og SLI-sertifiserte minnemoduler senere denne måneden. Disse skal hete TWIN2X2048-6400C4 og TWIN2X2048-8500C5. De vil selges i par med samlet kapasitet på to gigabytes og er klokket til henholdsvis 800 og 1066 MHz.

Det forventes at standarden vil bli tatt i bruk av andre leverandører i løpet av kort tid.

EPP er utviklet som en utvidelse av den tradisjonelle Serial Presence Detect (SPD), som finnes i mange av dagens minnemoduler (DIMM). EPP skal gjøre det mulig for minneprodusenter å integrere ekstra ytelsesdata for modulene i den ubrukte delen av JEDEC-standardisert SPD. Dette skal gjøre det mulig for kompatible hovedkort å lese og utnytte ytterligere muligheter for trimming av ytelsen.

Minnemoduler med EPP vil fungere som annet minne på vanlige hovedkort, men krever spesielt designede BIOS-er for å oppdage de nye mulighetene. Nvidias nForce 590 SLI-brikkesett er blant de som skal støtte dette. nForce 500-serien med brikkesett skal lansere senere i år.

Sluttbrukere skal ifølge Nvidia kunne måle i hvilken grad parameterinnstillingene påvirker ytelsen ved hjelp av verktøy som Lavasys Everest eller Nvidia nTune.

Mer informasjon om EPP finnes i dette dokumentet (PDF).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.