JUSS OG SAMFUNN

Åpne høringer om AOL-Time Warner fusjon

Den føderale kommisjonen for kommunikasjon i USA skal holde åpne høringer om den gigantiske fusjonen mellom Time Warner og AOL.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. juni 2000 - 15:26

Fusjonen mellom America Online og Time Warner er ikke problemfri. Som digi.no tidligere har skrevet er amerikanske styresmakter passe lunkne til sammenslåingen av internettselskapet og mediegiganten. Fare for konkurransevridning i ikke-ønsket retning samt for mye makt på få hender har skapt bekymring.

I den anledning har den føderale kommunikasjons -kommisjonen (Federal Communications Commission- FCC) i USA varslet en åpen høring om fusjonen. Her skal både Gerald Levin, toppsjef i mediaselskapet Time Warner, og Stephen M. Case, AOLs toppsjef, forklare seg for kommisjonen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Denne kommisjonen skal godkjenne lisenser som holdes av selskapene, og må derfor holde oversikt over hva som kommer til å skje når selskapene slår seg sammen. Det er overføringen fra for eksempel AOL til det nye selskapet som dannes, AOLTimeWarner, som skal godkjennes.

Dette skjer samtidig som den amerikanske handelskommisjonen går gjennom fusjonen, melder Reuters.

FCC har allerede lagt inn to forespørsler til AOL og Time Warner. Dette gjelder hva selskapene skal gjøre med Instant Messaging-problematikk samt kabelnettet og interaktivt TV. Her er styresmaktene redd for at AOL sammen med Time Warner vil få en meget stor markedsmakt, og dermed hindre fri konkurranse.

Les:


Protestkor mot gigantfusjon

Hvis myndighetene kommer frem til at fusjonen kan skade enten konkurrenter eller kunder kan saken få den samme endingen som fusjonen mellom WorldComog Sprint, nemlig ingen fusjon.

Les:


WorldCom og Sprint dropper giga-fusjon

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.