Åpner for AdSense i mobilprogrammer

Google åpner for annonsering gjennom iPhone- og Android-applikasjoner.

Åpner for AdSense i mobilprogrammer

Google åpner for annonsering gjennom iPhone- og Android-applikasjoner.

Google AdSense er en populær inntektskilde for mange nettsteder, men nå ønsker Google å gjøre tjenesten tilgjengelig for en ny målgruppe, nemlig utviklere av applikasjoner til Android og iPhone.

I går kunngjorde Susan Wojcicki, en visepresident hos Google, at selskapet har kommet med en betaversjon av det som kalles AdSense for Mobile Applications.

- Du trenger ikke å være en mobilekspert for å se hvordan smartmobiler revolusjonerer dagliglivet vårt. Lavere priser, høyere nettverkshastighetet og abonnement uten begrensninger i datamengden betyr at folk strekker seg etter mobilen i stedet for datamaskinen når de søker etter informasjon. Som et resultatet har mobile applikasjoner blitt stadig mer populære og hjelper folk med å finne musikk, reservere bord ved restauranter eller kjente bankkonto-saldoen, alt fra sin mobil, skriver Wojcicki i dette blogginnlegget.

Google vil være med på denne veksten. AdSense for Mobile Applications skal gi annonsører nye måter å nå fram til potensielle kunder, mens applikasjonsutviklerne kan bruke løsningen til å finansiere utviklingen av programvare som deles ut mer eller mindre gratis.

AdSense for Mobile Applications skal gjøre det mulig å vise både tekst- og bildeannonser i mobilprogramvaren. Annonsene skal kunne innrettes mot brukeren ved hjelp av blant annet nøkkelord i applikasjonen og ved hjelp av geodata.

Mer informasjon om betaversjonen er tilgjengelig her.

    Les også:

Til toppen