BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpner for Android-apper på MeeGo

Alternativ Java-maskin gjør applikasjonene flyttbare.

Alien Dalvik på Nokia N900.
Alien Dalvik på Nokia N900. Bilde: Myriad Group
8. feb. 2011 - 08:46

Sveitsiske Myriad Group introduserte i dag Alien Dalvik, en virtuell Java-maskin som skal gjøre det mulig å kjøre umodifiserte Android-applikasjoner på andre plattformer enn Android. Den første versjonen blir kommersielt tilgjengelig for MeeGo-plattformen senere i år, men støtte for flere plattformer skal kunngjøres i løpet av de neste månedene.

Myriad Group, som også står bak den alternative Java-maskinen Dalvik Turbo, skal vise fram Alien Dalvik på en Nokia N900-enhet under Mobile World Congress i Barcelona i neste uke. Alien Dalvik er basert på Dalvik Turbo, som skal være fullt kompatibel med Dalvik-utgaven som følger med Android.

Ifølge Myriad Group skal Alien Dalvik gjøre det mulig å kjøre de fleste Android-applikasjonene, uten at disse må modifiseres. Selve pakkene (APK) må dog pakkes om og gjøres tilgjengelige gjennom for eksempel en ny eller utvidet markedsplass.

For brukeren skal Alien Dalvik oppleves som helt transparent.

Alien Dalvik på Nokia N900. <i>Bilde: Myriad Group</i>
Alien Dalvik på Nokia N900. Bilde: Myriad Group

Alien Dalvik vil etter alt å dømme ikke bli solgt til sluttbrukere. Potensielle kunder er mobilleverandører, mobiloperatører og eiere av markedsplasser som distribuerer applikasjoner til de aktuelle plattformene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.