Åpner for bedre utnyttelse av GPU-ens krefter

AMD med nye og produksjonsklare utviklerverktøy.

Åpner for bedre utnyttelse av GPU-ens krefter

AMD med nye og produksjonsklare utviklerverktøy.

AMD kunngjorde i går at selskapet har gjort tilgjengelig ATI Stream SDK v2.0, den første produksjonsutgaven av verktøysettet for utviklere som ønsker å kombinere regnekraften til CPU-er med den langt kraftigere, men mer spesialiserte regnekraften til grafikkprosessorer (GPU).

ATI Stream SDK v2.0 støtter et utvalgt av AMDs grafikkprosessorer, noe som selvfølgelig inkluderer de nyeste og kraftigste. Verktøysettet inkluderer også en installerbar klientdriver (ICD) for OpenCL (Open Computing Language), i tillegg til atomære funksjoner for 32-bit heltall og ATI Stream Profiler, et verktøy for ytelsesanalyse som integreres med Microsoft Visual Studio 2008.

OpenCL er et rammeverk for å skrive programvare som kan kjøres på tvers av heterogene plattformer.

Ifølge AMD vil OpenCL ICD gjøre det enkelt for utviklere å støtte OpenCL-kompatible produkter fra flere ulike leverandører ved hjelp av applikasjoner med ATI Stream-støtte. Dette gjøres mens applikasjoner kjører, ved hjelp av spørringer og seleksjon av de enhetene som utviklerne ønsker å utnytte,

Verktøysettet inkluderer også forhåndsvisning av noe kommende funksjonalitet, noe som blant annet inkluderer støtte for OpenGL- og DirectX 10-samhandling.

AMDs ATI Stream SDK v2.0 er tilgjengelig for Windows og Linux på denne siden.

AMD opplyser at selskapet har til hensikt å komme med jevnlige oppdateringer med forbedringer og økt ytelse.

Til toppen