Åpner for betalt videostreaming via DVD-spilleren

Danske KiSS Technology har gjort det mulig for brukere av selskapets nyeste DVD-spiller å motta kopibeskyttede videostrømmer via Internett.

Danske KiSS Technology har gjort det mulig for brukere av selskapets nyeste DVD-spiller å motta kopibeskyttede videostrømmer via Internett.

Skal du benytte tjenester på Internett som tilbyr kopibeskyttede, digitalt innhold, har du til nå vært avhengig av å benytte en datamaskin. Dette til tross for at det typisk er TV-en man egentlig ønsker å benytte når man vil se på innholdet.

    Les også:

Danske KiSS Technology, som først og fremst er kjente for å levere DVD-spillere som også støtter DivX-formatet, har utviklet en løsning slik at brukerne av selskapets nyeste DVD-spiller, DP-508, som også er utstyrt med 80 GB harddisk og nettverksport, i framtiden skal kunne laste ned video fra betalingstjenester.

Det selskapet nå gjør er å integrere sikker dekoding av opphavsrettsbeskyttede og krypterte DivX-filer inn i DVD-spilleren. Dette er gjort gjennom en oppdatering av fastvaren til spilleren.

- Det er en ganske epokegjørende løsning vi har utviklet, sier Peter Wilmar Christensen, daglig leder i KiSS Technology, i en pressemelding.

- Streaming av film og bilder over Internett har nå blitt flyttet fra PC til det stedet folk faktisk ønsker disse mediene - i DVD-spillere og på TV-en. Dette eliminerer en kritisk barriere for framtidige innholdsportaler hvor det vil være mulig å leie eller streame film direkte over Internett. Nå er det opptil distributørene å ta initiativet, sier Christensen.

Løsningen er en kombinasjon av en programvarebasert nøkkel som er i overensstemmelse med DivX Networks DRM-spesifikasjon, og maskinvarebasert dekoding som tar i bruk fastvaren i KiSS Technologys DVD-spillere. Løsningen gjør det mulig å bygge inn flere autorisasjonsformer, avhengig av betalingsmodellen:

  • En grunnleggende modell som ikke begrenses av spiller eller antall avspillinger.
  • En leiemodell hvor innholdet kan spilles av et bestemt antall ganger.
  • En kjøpsmodell hvor innholdet kan spilles av et ubegrenset antall ganger på en dedikert spiller.

KiSS Technology opplyser at selskapet i begynnelsen av 2004 vil lansere nye DVD-spillere og flatskjerm-TV-er med nettverksaksess og harddisk. Selskapet er nå i kontakt med flere potensielle innholdsdistributører.

Til toppen