BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpner for BlackBerry med berøringsskjerm

RIM skal lansere ny versjon av operativsystemet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2010 - 14:28

Mens et flertall av dagens mobilleverandører nå satser tungt på smartmobiler med store berøringsskjermer, blir BlackBerry-mobiltelefonene til Research In Motion (RIM) fortsatt gjerne utstyrt med et stort, fysisk tastatur og en relativt liten skjerm.

Andre mobilprodusenter satser også mye på presentasjon av nettinnhold og enkel tilgang til et stort utvalg av applikasjoner. Ifølge Wall Street Journal finnes det omtrent 5000 applikasjoner til BlackBerry, mens utvalget til blant annet iPhone og Android er mange ganger større.

Nå skal RIM følge etter. Dette ble kjent i går under selskapets Wireless Enterprise Symposium, som arrangeres i Orlando, Florida, denne uken.

I løpet av tredje kvartal i år skal RIM lansere en ny programvareplattform som kalles OS 6.0. Det fortalte visedirektør Mike Lazaridis, ifølge FT.com. Programvaren skal støtte enheter med berøringsskjerm og inkludere en raskere, WebKit-basert nettleser.

Ifølge Lazaridis skal den nye versjonen være den største overhalingen av operativsystemet på flere år. Han lover at selskapet vil gjøre mye for at operativsystemet skal kunne kjøres også på alle de eksisterende BlackBerry-enhetene.

Men til tross for et kanskje noe gammeldags brukergrensesnitt, er det lite som tyder på at interessen for BlackBerry er dalende. Tallene fra i fjor høst viser tvert imot både salgsvektst og økte markedsandeler.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.