Åpner for en terabyte lagring i bærbare

Hitachis kommende harddisk flytter grensene for hvor mye data som kan lagres i en bærbar PC.

Åpner for en terabyte lagring i bærbare

Hitachis kommende harddisk flytter grensene for hvor mye data som kan lagres i en bærbar PC.

Hitachi Global Storage Technologies kunngjorde i dag at selskapet i løpet av februar vil komme på markedet med 2,5 tommers harddisker med lagringskapasitet på henholdsvis 400 og 500 gigabytes. Samtidig lover Asus å tilby bærbare PC-er som skal være utstyrt med to slike harddisker. Dette gjør at hver PC har en samlet lagringskapasitet på opptil 1 terabyte.

Den kommende harddisken fra Hitachi, Travelstar 5K500, leveres med 3 Gbit/s Serial ATA-grensesnitt og er basert på tre plater og en lagringstetthet på inntil 260 milliarder bits per kvadrattomme.

Den skal ha et effektforbruk på mellom 0,7 og 1,9 watt og veier 148 gram. Gjennomsnittlig reaksjonstid er 5,5 ms, mens gjennomsnittlig lesetid er oppgitt 12 ms. Rotasjonshastigheten er på 5400 rpm.

Harddisken vil også kunne leveres med BDE-basert (Bulk Data Encryption) kryptering på harddisknivået, men dette reduserer overføringskapasiteten via grensesnittet til 1,5 gigabits/s.

I tillegg skal det i løpet av andre kvartal slippes en utgave med forbedret tilgjengelighet, E5K500. Denne skal være beregnet for enheter med lav høyde som er i kontinuerlig drift, slik som bladservere, nettverksrutere, salgsterminaler og systemer for videoovervåking.

Maskinene Asus skal utstyre med to 500 GB-harddisker, vil tilhøre selskapets kommende familier med multimedie-PCer, M50- og M70. Det er uklart når disse maskinene vil komme på markedet.

Til toppen