BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpner for enda raskere minnekort

Tredobler overføringshastigheten til SD-kort.

6. jan. 2011 - 15:07

SD Association introduserte i går en ny versjon av bussgrensesnittet til SD-kort. Den nye versjonen heter UHS-II (Ultra High Speed) og skal kunne levere hastigheter opptil 312 megabyte per sekund, tre ganger høyere enn UHS-I som ble introdusert i fjor sommer.

Bransjeorganisasjonen har allerede planer om ytterligere en dobling av hastigheten, men sier ingenting om tidsplanen for dette.

For å oppnå den høyere hastigheten utnyttes en ny rad med pinner på kortene. Dette vil kun støttes av UHS-II SDXC- og SDHC-, samt av tilsvarende kort i micro-formatet. Den fysiske størrelsen og fasongen til kortene vil ikke endres. UHS-II vil inngår i SD 4.0-standarden som kan ventes denne våren.

Mens minnekort i SD-formatet først og fremst er rettet mot forbrukere, er kort i CF-formatet mer brukt av profesjonelle produkter.

I dag kunngjorde SanDisk, som også tilbyr SD-kort, det selskapet hevder er verdens raskeste CF-kort med kapasitet på 128 gigabyte.

Det svært raske CompactFlash-kortet fra SanDisk <i>Bilde: SanDisk</i>
Det svært raske CompactFlash-kortet fra SanDisk Bilde: SanDisk

Kortet heter Extreme Pro Compact Flash 128GB og støtter skrivehastigheter på opptil 100 megabyte per sekund.

Kortet skal være spesielt tilpasset bruk av profesjonelle fotografer og videografer. Det skal kunne håndtere video med full HD-oppløsning med en datarate på opptil 50 megabyte per sekund og 4:2:2 fargesampling.

Hastigheten åpner også for lange og raske bildeserier med høy oppløsning.

Kortet skal komme i salg i løpet av det inneværende kvartalet. Veiledende pris er 1500 euro.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.