Åpner for fri bruk av mobil karttjeneste

Åpner for fri bruk av mobil karttjeneste

Nokia skal gjøre kartene i selskapet Smart2go-tjeneste fritt tilgjengelige for en rekke mobilplattformer.

Nokia betatester for tiden kart- og navigasjonstjenesten smart2go. Det har lenge vært kjent at denne tjenesten vil benyttes av den blant annet den kommende N95-mobilen til selskapet.

I dag annonserte Nokia at langt flere vil få tilgang til smart2go-plattformen. Dette inkluderer både brukere av mange eksisterende Nokia-modeller og brukere av mobiler fra andre leverandører.

smart2go tilbyr kart for nedlasting. Disse kan lastes ned til mobilen ved behov, eller forhåndslastes ved hjelp av MapLoader, et Windows-verktøy. Hvor mye kartdata som installeres, avhenger av lagringskapasiteten til mobiltelefonen. Med mindre man har fast pris på nedlastning av data via mobilnettet, anbefales det å benytte PC-programmet eller en WLAN-forbindelse, hvis mobilen har støtte for det. For eksempel er kartene for hele Norge på drøyt 31 megabytes, men ut fra fordelingen, vil vi tro at kartene for Nord-Norge foreløpig er litt ufullstendige.

Kartene i smart2go dekker mer enn 150 land. De viser informasjon om 15 millioner severdigheter, butikker, overnattingssteder og annet i kartbildet. Kartene kan brukes sammen med mobilens GPS-mottaker. I mange tilfeller kan en slik kjøpes som tilleggsutstyr til mobilen. Da vil brukeren se hvor på kartet han befinner seg. Men kartene kan også benyttes sammen med mobiler uten noen form for GPS-støtte.

Som en tilleggstjeneste, mot betaling, tilbyr Nokia dessuten retningsanvisninger, også med tale. Denne dekker veinettet i drøyt 30 land. Dette tilbys som abonnementer med varighet på mellom én uke og tre år.

    Les også:

I første omgang, det vil si den 10. februar, vil Nokia tilby smart2go-programmet til utvalgte Nokia S60 og Windows Mobile 5.0-enheter. Men selskapet planlegger å tilby programmet til de fleste større mobile operativsystemene, inkludert S40, PocketPC, Linux og andre Windows Mobile-enheter.

Nokia planlegger også å forhåndsinstallere programmet i alle kommende modeller i selskapet N-serie, under navnet Nokia Maps.

Mer om tjenesten og programvaren finnes på denne siden.

Til toppen