BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpner for HoloLens-plattformen på annen maskinvare

Skal gjøre Windows Holographic tilgjengelig for partnere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juni 2016 - 13:08

Microsoft kunngjorde i går at programvaren som driver selskapet hodesett for utvidet eller blandet virkelighet, HoloLens, skal kunne tas i bruk av også andre leverandører av lignende produkter.

Windows Holographic

Den Windows 10-baserte programvaren heter Windows Holographic. Hovedfunksjonaliteten til å skape en virkelighet som integrerer virtuelle elementer med den fysiske verdenen. De fleste av de konkurrerende teknologiene handler kun om virtuell virkelighet.

Det antydes av Microsoft at Windows Holographic også vil kunne støtte fullstendig virtuelle virkeligheter, hvor omgivelsene er kunstige og hvor for eksempel personer man samhandler, med blir vist som holografiske representasjoner.

Ifølge The Verge, som var tilstede under presentasjonen i Taiwan i går, er Microsofts plan at temmelig kostbare HoloLens vil være bare ett av mange forskjellige produkter, i ulike prisklasser, innenfor det samme økosystemet, hvor alle skal kunne kjøre de samme Universal Windows-appene. Foreløpig finnes det noen hundre slike apper i Windows Store.

 

Microsoft skal komme med flere detaljer om disse mulighetene under WinHEC-konferanser som selskapet skal arrangere i Asia til høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.