Åpner for Java på mobiltelefon

Svenske Stefan Blixt har klart det Sun ikke fikk til selv: å lage en Java-prosessor.

Svenske Stefan Blixt har klart det Sun ikke fikk til selv: å lage en Java-prosessor.

Den svenske brikke-designeren Stefan Blixt kan ha skutt gullfuglen. Han har klart å designe en prosessor som innholder alt en liten datamaskin eller mobiltelefon trenger for å kjøre Java-programvare, skriver Dagens IT.

The Cjip, kaller Blixt den nye brikken sin. I tillegg til prosessorkretser, inneholder også The Cjip et mikrooperativsystem og kretser for å tolke programvare skrevet i Java versjon 2. Brikken, som er på størrelse med et frimerke, har samme fart som en Intel Pentium 133 Mhz-prosessor, men bruker bare fem prosent av strømmen Intel forlanger.

Dette gjør at brikken egner seg svært godt i mobiltelefoner, der både strømforbruk og færrest mulig brikker er viktig for å lage små telefoner. På hjemmesidene til Imsys, selskapet til Blixt, ligger det foreløpig bare en logo.

Dermed ser det ut som svensken har slått Sun, som lenge har arbeidet med flere Java-prosessorer uten at disse foreløpig har sett dagens lys. Les om Suns Java-prosessorerVil gi Sun konkurranse Ifølge Dagens IT skal både Nokia og Ericsson være interessert i The Cjip.

Til toppen