Åpner for kabel-surf i Tromsø

Telenor Avidi åpner nå deler av kabelnettet sitt for kunder i Tromsø for andre typer teletjenester enn TV.

Telenor Avidi åpner nå deler av kabelnettet sitt for kunder i Tromsø for andre typer teletjenester enn TV.

- Ved å benytte et kabel-TV-modem får en Internett-tilgang som er opptil åtte gangere raskere enn ISDN, sier regionssjef i Telenor Avidi, Trym Ulstein.

Han sier at kundene nå kan se på TV, surfe på Internett og prate i telefon samtidig.

Telenor Avidi har tidligere lansert Internett via TV-kabelen i Molde, Trondheim og deler av Oslo. I tillegg til kabel-TV-tilknytning trenger kunden nettverkskort og et kabelmodem for å benytte tjenesten.

- Å bruke TV-kabelen til mer enn radio- og TV-signaler har vært vår strategi i mange år. Ved å gjennomføre kanalvalg har vi fått frem et meget bra tilbud på TV. Vi er nå stolte og glade over å tilby markedets raskeste og enkleste Internett-tilgang til de samme kundene, sier han.

I første omgang er det Tromsø-kundene i Norrøna-feltet, Olsgårdfeltet, Workinmarka, Åsgård og Bo i Nord som fra og med i dag kan surfe over kabel-TV-nettet. Tidlig neste år starter oppgradering av nettet på den sørlige del av Tromsøya.

Telenor Avidi skal i løpet av nærmeste tid selges som en del av EU-kommisjonens krav til Telenor og Telia for å godkjenne fusjonen mellom de to selskapene.

Til toppen