Åpner for kanalsensur

Pointcast har inngått en avtale med blokkeringstjenesten RSAC, som betyr at systemoperatører kan blokkere for uønsket innhold.

Pointcast har inngått en avtale med blokkeringstjenesten RSAC, som betyr at systemoperatører kan blokkere for uønsket innhold.

Ved siden av avtalen med søkekatalogen med Excite, har nettkasteren også inngått en avtale med indekseringstjenesten Recreational Software Advisory Council (RSAC). Det betyr at nettbrukere heretter kan blokkere for uønsket innhold som sendes over Pointcast-nettverket.

Dermed går Pointcast videre i sin strategi om å åpne sin nettkastingstjeneste for alle innholdsleverandører og nettbrukere som ønsker å sende innhold over nettverket. Frem til nå har nettkastingen vært forbeholdt innholdsleverandører. Disse har delt annonseinntektene med Pointcast.

I en kamp om markedsandeler for nettkasting, åpner imidlertid Pointcast sine kanaler for at ethvert nettsted kan sendes over nettverket. Derfor skal nettstedene kategoriseres etter fire kriterier; språk, vold, sex og nakenhet. Systemoperatører vil med hjelp av kategoriseringen kunne blokkere innhold for sine brukere.

Det betyr at dersom du har en restriktiv nettleverandør, vil du kunne oppleve at denne bestemmer hva du har godt av å se og hva du skal skjermes for.

(Kilde: C|Net News)

Til toppen