Åpner for lovlig filmnedlasting i Norge

Åpner for lovlig filmnedlasting i Norge

Denne uken får norske nettbrukere muligheten til å kjøpe og laste ned film og tv-serier fra nettet.

Et samarbeid mellom Warner Bros og svenske Bonver skal gi norske nettbrukere muligheten til å laste ned kjente filmer og tv-serier mot betaling. Tjenesten skal lanseres onsdag formiddag. Dette vil skje gjennom Bonvers Film2home-tjeneste, som allerede er etablert i blant annet Norge.

Film2home har lenge leid ut film for utleie via nettet - en løsning som i praksis er basert på streaming. Brukeren kan da se filmen et antall ganger innenfor et begrenset tidsrom, typisk et døgn eller en måned. Utvalget består for øyeblikket av drøyt 400 filmtitler.

Forskjellen nå er at filmen lastes ned til brukerens PC og kan sees så mange ganger brukeren måtte ønske over et ubegrenset tidsrom.

Nedlastingstjenesten finnes allerede i Sverige, og dersom den norske versjonen tilsvarer den svenske, vil enkelte av filmene også kunne leveres som en fysisk DVD-kopi som sendes i posten. Tjenesten fungerer ikke slik at kunden selv kan brenne filmen til DVD.

Film2home krever at brukeren benytter nettleser og mediespiller fra Microsoft.

digi.no kommer tilbake med flere detaljer i forbindelse med den norske lanseringen, blant annet hva prisen på filmene vil være. Skal tjenesten være særlig interessant, må filmene tilbys med betydelig rabatt i forhold til det de fullverdige DVD-versjonene kan kjøpes for.

Til toppen