Åpner for mer lagringsplass i smartmobiler

Samsung har startet produksjonen av ny generasjon flashminne-brikker.

Åpner for mer lagringsplass i smartmobiler
De nye flashminne-modulene til Samsung. Bilde: Samsung

Selv om mange smartmobiler og nettbrett har støtte for eksterne flashminnekort og har mulighet til å lagre data også der, er det flere klare fordeler ved å ha mest mulig lagringsplass internt i enheten. Noen av dem er nevnt i denne artikkelen. En annen vesentlig fordel er ytelsen.

Ifølge Samsung, som i går lanserte nye eMMC-moduler (embedded MultiMedia Card) for nettbrett og smartmobiler, kan disse modulene levere sekvensielle lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 260 og 50 megabyte per sekund. Tilsvarende for typiske klasse 10 SD-kort er henholdsvis 24 og 12 megabyte per sekund.

Den største ulempen er prisen, som er langt høyere enn for SD-kort med tilsvarende lagringskapasitet.

Samsungs nye flashminnekort kan føre til redusert pris fordi selskapet har greid å gjenbruke selskapets 20 nanometers produksjonslinje i en 10 nanometers prosess.

De nye flashminne-modulene til Samsung.
De nye flashminne-modulene til Samsung. Bilde: Samsung

Reduksjonen i komponentstørrelsen betyr også at selve brikken kan gjøres mindre, samtidig som at lagringskapasiteten beholdes. Størrelsen på 64 gigabit MLC NAND-brikker er nå 30 prosent mindre enn størrelsen på brikker som kom i salg i mai. Disse nye brikkene, som Samsung begynte å produsere sent i oktober, settes sammen i 64 gigabyte eMMC-er, kalt 64GB eMMC Pro Class 2000.

Samsung mener at den reduserte størrelsen på flashminnekortene vil kunne bidra til at nettbrett og mobiler kan gjøres enda slankere eller med mer plass til andre komponenter.

    Les også: