FORBRUKERTEKNOLOGI

Åpner for mer testing av Opera Unite

Opera 10.10 er nå tilgjengelig i en betaversjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2009 - 10:21

Opera Software kunngjorde i dag at selskapet har kommet med en betaversjon av Opera 10.10. Denne versjonen inkluderer blant annet en betaversjon av Opera Unite, en teknologiplattform som skal gjøre enhver datamaskin til både en klient og en server, slik at brukere av nettleseren kan samhandle med hverandre direkte over weben.

Det skal være mulig for webutviklere å lage Opera Unite-applikasjoner basert på vanlige webstandarder, slik som HTML, CSS og JavaScript. Mer informasjon om dette finnes på denne siden.

Opera Unite-applikasjonene krever ikke at Opera-nettleseren på klientsiden. Alle moderne nettlesere skal kunne benyttes, på enhver enhet.

Med Opera 10.10 følger det en håndfull applikasjoner, inkludert fotodeling, en chat-klient, fildeling, webserver, mediespiller og Frigde, hvor man kan henge opp lapper på en venns virtuelle kjøleskap. Flere applikasjoner skal være tilgjengelige her.

Med mediespilleren skal det være mulig å streame musikk fra sin pc direkte til en Facebook-venn. Dette demonstreres i en video på denne siden.

Opera 10.10 beta kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.