Test: mobilbetaling

Åpner for mobilbetaling i alle Bunnpris-butikker

Først ute av dagligvare-aktører.

Åpner for mobilbetaling i alle Bunnpris-butikker
mCASH leverer betalingsløsningen til Bunnpris. Tjenesten skal være operativ fra og med i dag. Bilde: mCASH

Oslo (NTB): Fra og med onsdag kan du betale med mobiltelefon i alle de 251 Bunnpris-butikkene i Norge. Kjeden er dermed først ute blant dagligvareaktørene med en slik løsning.

Det er betalingsløsningen mCASH som gjør det mulig å gjøre opp for seg med mobilen, og den er utviklet i samarbeid mellom mCASH og BN Bank.

I praksis gjør den nye løsningen det mulig å bruke mobiltelefonen som et betalingskort, forklarer BN Banks administrerende direktør Gunnar Hovland.

- Vi tenker at kundene får en sikker og trygg løsning som gjør at de kan leve uten kort. Mobilbetaling er like sikkert som kortbetaling, sier han til NTB.

Les også: Betal burger'n med mobilen

Betalingsløsningen ble lansert av Bunnpris-eier Christian Lykke, mCASH-sjef Daniel Döderlein og Hovland i Bærum ved Oslo onsdag.

- Vi er veldig stolte over å være den aller første norske dagligvarekjeden som kan tilby dette, sier Lykke.

Trenger tid

Aktørene har ifølge Hovland jobbet med løsningen i over to år. Den blir gratis å laste ned og bruke, den nedre aldersgrensen er som for betalingskort og du trenger ikke være kunde hos BN Bank for å bruke tjenesten.

- Det ligger utrolige muligheter i mobiltelefonen. Dette er bare starten, sier Döderlein i mCASH.

Selv om nordmenn er tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi, tror Hovland det vil ta noe tid før den nye betalingsmåten tar av. Han sammenligner mobilbetaling med blant annet nettbank, som fra en sped begynnelse nå er blitt svært utbredt.

- Jeg tror de løsningene som er enklest, mest brukervennlige og effektive vinner fram. Den tyngdeloven kommer til å virke her også, sier banksjefen.

Rema på banen

Alt tyder på at det går mot en «mobilbetalingskrig» i norske dagligvarebutikker.

Les også: Dansk mobilbetaling tvinger Dnb til å fjerne gebyret

Rema 1000 varslet nylig at kjeden på nyåret vil kunne tilby sine kunder å betale med mobiltelefonen i over tusen Rema 1000-, Narvesen- og 7-Eleven-butikker.

Administrerende direktør Ole Robert Reitan i Rema 1000 varslet 22. august at kjeden kom til å bli den første dagligvareaktøren med mobilbetaling i butikk, men blir altså nå slått på målstreken av Bunnpris.

De første Rema-butikkene tar i bruk teknologien, som heter MobilePay og er levert av Danske Bank, i oktober. Tjenesten er gratis å laste ned og gebyrfri i bruk.

De 251 Bunnpris-butikkene som får mobilbetaling, er spredd over hele Norge, og kjeden er representert i alle landets fylker. (©NTB)