FORBRUKERTEKNOLOGI

Åpner for mye raskere SD-kort

Lanserer ny teknologi og hastighetsklasse for krevende opptak.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juni 2010 - 12:23

Det finnes en mengde flashminnekort på markedet, og det er ikke alltid så lett å vite hvilket kort man bør velge til sitt bruk. SD Association, som promotorer SD-formatene, har lenge definert et sett med hastighetsklasser som forteller om minimumsytelsen som hvert enkelt SD-kort må kunne levere. Fram til nå har disse klassene vært Class 2, Class 4, Class 6 and Class 10, hvor tallet forteller hvilken skrivehastighet (i megabyte per sekund) kortet i alle fall støtter. Enkelte kort støtter betydelig høyere hastigheter enn det hastighetsklassen forteller.

Men kravene til lagringshastighet øker stadig, også innen forbrukerrettede teknologier som det SD først og fremst er. Ønsket om å kunne fotografere stadig raskere serier med bilder som har stadig høyere oppløsning, kombinert stadig mer ressurskrevende videopptak, gjør at de eksisterende hastighetsklassene ikke lenger er tilstrekkelige.

Derfor innførte SD Association denne uken to nye symboler for de raskeste SDXC- og SDHC-produktene.

Symbolene for USH og USH Speed Class 1.
Symbolene for USH og USH Speed Class 1.

Det ene symbolet, som er formet som en stor «I» eller et romersk ettall, skal identifisere produkter som har et bussgrensesnitt som støtter hastigheter på opptil 104 megabyte per sekund. Teknologien kalles for Ultra High Speed (UHS) og symbolet for UHS-I.

Den andre symbolet, formet som en stor «U» med et ettall inni buen, representerer en ny hastighetsklasse, UHS Speed Class 1. Enheter som er merket med dette symbolet skal være raske nok til å lagre videoer i HD-format samtidig som at det utføres andre opptaksfunksjoner på enheten.

De nye UHS-I-kortene er ikke bakoverkompatible med dagens enheter. UHS-enhetene vil derimot kunne bruke alle flashminnekort basert på SD-teknologien.

Både kort og vertsenheter med støtte for UHS skal komme på markedet om kort tid.

En oversikt over hvilke SD-teknologier som kan brukes om hverandre, samt en beskrivelse av alle hastighetsklassene, finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.