JUSS OG SAMFUNN

Åpner for timebestilling på nett i høst

Senere i høst vil de første norske brukere kunne bestille avtaler og annet over nettet fra sine leger.

26. aug. 2004 - 07:47

Planlegging og diskusjoner har pågått i mange år, og nå ser det endelig ut til at landets fastlegepasienter kan fornye resepter, bestille legeattester, henvisninger til eksperter og timebestillinger på nettet.

Den siste utfordringen har vært å finne ut hvem som skal ta kostnadene ved etableringen av det nasjonale helsenettet. Men nå ser det ut til at også dette er i orden, skriver Dagsavisen.

– Vi er nå midt i innføringen. I Nord- og Midt-Norge er nettet alt på plass for mange leger, mens hovedtyngden av landets legekontorer vil følge etter i løpet av 2004 og 2005, sier avdelingsdirektør for IT-strategi og statistikk Hans Christian Holte i Sosial- og helsedirektoratet.

Legeforeningens president, Hans Kristian Bakke, er fornøyd og ser bare positive sider ved innføring av nye nettjenester.

Det nasjonale helsenettet blir grunnlaget for en utvidelse av elektronisk samhandling mellom praktiserende leger og andre instanser i helsetjenesten og trygdeetaten. Sikkerhet og trygghet skal være godt ivaretatt, og oppfyller Datatilsynets krav. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.